وَ قُلْ رَبِّ زِدْنِي عِلْماً | امروز پنجشنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۰؛ روز بخیر ;)
غذاهای تقویت کننده ایمنی بدن
غذاهای تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن

غذاهای تقویت کننده ایمنی بدن: برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه بخوریم؟

در این مطلب، که از blogs.webmd.com ترجمه شده، درباره غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف رژیم غذایی سالم اطلاعاتی ارائه شده است. با ما همراه باشید.

خوب می شد اگر خوردن غذاهایی خاص به طور جادویی شما را در برابر همه ذرات پلیدی که در اطراف شما شناورند محافظت می کرد؟ (حتی بهتر می بود که این غذای جادویی، مثلا، شکلات باشد؟)

البته، آن قدر ها هم ساده نیست. شستشوی دست بهترین دفاع در برابر داشتن ویروس ها می باشد، و خواب نیز یکی از اجزای مهم دفاع مستحکم است.

همچنین بخوانید: شستشوی دست ها: چه موقع و چگونه دست های خود را بشویید

اما آنچه که می خورید در توانایی شما در جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا نقشی ایفا می کند. با اینکه این مسئله در یک یا دو غذا خلاصه نمی شود، مواد مغذی و سایر ترکیبات موجود در رژیم غذایی روزانه شما در میزان ضعف یا قدرت ایمنی شما تأثیر دارند. در اینجا برخی عادات غذایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا سالم بمانید.

هر روز میوه و سبزیجات بخورید

میوه و سبزیجات حاوی ویتامین های کلیدی در سیستم ایمنی بدن هستند. ویتامین C موجود در مواد غذایی مانند توت فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی و مرکبات، به عملکرد سلول های سیستم ایمنی بدن از جمله فاگوسیت ها کمک می کند (نوعی از سلول ها که ذرات بالقوه مضر را می بلعند).

ویتامین A به سالم نگه داشتن بافت های دهان، روده و دستگاه تنفسی کمک می کند و در سیب زمینی شیرین، اسفناج، هویج و طالبی یافت می شود.

همچنین بخوانید: درباره ویتامین A، از کمبود تا مسمومیت

به خاطر داشته باشید از آنجایی که به احتمال زیاد تمام اجزای موجود در مواد غذایی برای ارائه محافظت در تعامل هستند، خوردن میوه و سبزیجات واقعی از مصرف مکمل های تک ویتامینی بهتر است.


پروتئین زیادی دریافت کنید

دریافت مقدار خیلی کمی از پروتئین می تواند دستگاه ایمنی شما را ضعیف کند. غذاهای غنی از پروتئین آمینواسید های مورد نیاز برای ساخت پروتئین های ضروری در بدن، از جمله آنتی بادی ها را تأمین می کنند.

همچنین بخوانید: اهمیت پروتئین ها در بدن: نقش پروتئین ها در بدن چیست؟

غذاهای حیوانی مانند گوشت گاو همچنین حاوی روی (زینک) هستند، ماده ای معدنی که بدن شما برای ساختن سلول های T از آن استفاده می کند (می توانید روی را در بادام زمینی و نخود نیز بیابید).


غذاهای تخمیرشده

غذاهای تخمیرشده غذاهایی هستند که به طور طبیعی توسط باکتری ها حفظ می شوند، و برای «میکروبیوم» خوب هستند. میکروبیوم نامیست برای میلیون ها باکتری که در روده شما (محلی که بسیاری از سلول های ایمنی آنجا ساکن هستند) زندگی می کنند.

غذاهای تخمیرشده مانند ماست (روی برچسب آن به دنبال عبارت «live and active cultures» باشید)، کفیر، کلم ترش، میسو و کیمچی به شکوفایی باکتری های مفید در روده کمک می کنند، و فضای کمتری برای موجودات مضر باقی می گذارند.

همچنین بخوانید: آیا پروبیوتیک ها می توانند منجر به عوارض جانبی شوند؟


به وعده های غذایی خود چاشنی بزنید

هر غذای گیاهی ترکیبات منحصر به فرد خود را دارد که مزایای بالقوه تقویت سلامتی را ارائه می دهد. ادویه ها و چاشنی هایی مانند سیر، زنجبیل، پونه کوهی و دارچین برای توانایی های خیره کننده مانند ضد میکروب، ضد التهابات و آنتی اکسیدان های محافظت کننده از سلول مورد پژوهش قرار گرفته اند. البته این ها نوشدارو های جادویی نیستند، و مصرف آن ها به صورت قرص برابر با استفاده از مقدار حقیقی از آن ها نیست. اما افزودن چاشنی به غذاه با این مواد بدان معنی است که شما همراه با وعده های غذایی که هر روز می خورید ترکیبات مفیدتری نیز دریافت می کنید.


برای اطلاع از منابع این مطلب به صفحه بعد مراجعه فرمایید.

درباره‌ی فارسی مد

مطالب ارسال شده توسط این نویسنده، ترجمه شده از وبسایت های سلامت و پزشکی غیر فارسی زبان می باشد.

همچنین ببینید

اهمیت پروتئین ها

اهمیت پروتئین ها در بدن: نقش پروتئین ها در بدن چیست؟

در این مطلب، که از WebMD.com ترجمه شده، به 9 نقش پروتئین در بدن انسان اشاره شده و درباره اهمیت پروتئین ها در بدن توضیح داده شده. همچنین درباره مصرف زیاد پروتئین و بهترین راه دریافت پروتئین مطالبی بیان شده است. با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *