وَ قُلْ رَبِّ زِدْنِي عِلْماً | امروز پنجشنبه، ۶ آبان ۱۴۰۰؛ روز بخیر ;)
ایمنی غذایی
ایمنی مواد غذایی

چهار گام تا ایمنی غذایی (تمیزی، نگهداری جداگانه، پختن و سرد کردن)

در این مقاله، که از CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا) ترجمه شده، درباره ۴ گام اصلی برای تامین ایمنی غذایی (ایمنی مواد غذایی) – یعنی تمیزی، نگهداری جداگانه، پختن و سرد کردن – توضیحاتی ارائه شده است. با ما همراه باشید.

پیروی از چهار مرحله ساده در خانه -تمیز کردن، جدا کردن، پختن و سرد کردن- می تواند از شما و عزیزانتان در مقابل مسمومیت غذایی محافظت کند.

ایمنی غذایی
ایمنی مواد غذایی

تمیزی: دست هایتان و سطوح را زیاد بشویید.

ایمنی غذایی: تمیزی
  • میکروب هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند می توانند در بسیاری از مناطق زنده بمانند و در قسمت های مختلف آشپزخانه شما پخش شوند.
  • دست هایتان را به مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب پیش از، در حین و پس از تهیه غذا و قبل از مصرف غذا بشویید.
  • ظروف، تخته آشپزخانه و کانتر آشپزخانه خود را با آب گرم و صابون بشویید.
  • میوه و سبزیجات تازه را زیر آب جاری بشویید.

همچنین بخوانید: چه موقع و چگونه دست های خود را بشویید


جدا کنید: آلودگی را منتقل نکنید.

جدا کردن
  • گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ می توانند میکروب ها را به غذاهای آماده برای مصرف منتشر کنند – مگر اینکه آن ها را جدا نگه دارید.
    • از تخته و صفحات برش جداگانه برای بریدن گوشت خام ، مرغ و غذاهای دریایی استفاده کنید.
    • هنگام خرید مواد غذایی، گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و آب (عصاره) آن ها را از غذاهای دیگر دور نگه دارید.
    • گوشت خام، مرغ ، غذاهای دریایی و تخم مرغ را از سایر غذاهای موجود در یخچال جدا کنید.

پختن: تا دمای مناسب.

ایمنی غذایی: پختن
  • مواد غذایی هنگامی به طور ایمن پخته می شوند که دمای داخلی آن ها به اندازه کافی بالا برود که بتواند میکروب هایی که موجب بیماری شما می شوند بکشد. تنها راه برای کسب اطمینان از اینکه غذا به طور ایمن پخته شده است، استفاده از دماسنج مواد غذایی است. با چک کردن رنگ و بافت غذا نمی توانید بگویید که آیا غذا به طور ایمن پخته شده است.
  • از یک دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید که مواد غذایی تا یک دمای داخلی ایمن پخته شده اند. این فهرست را برای لیست دقیق مواد غذایی و دماها بررسی کنید. (لینک به صفحه انگلیسی)
    • ۱۴۵ درجه فارنهایت -حدود ۶۲٫۷ درجه سانتی گراد- برای برش های کامل گوشت گاو، گوساله و بره (سپس پیش از برش یا میل کردن آن ۳ دقیقه منتظر بمانید)
    • ۱۶۰ درجه فارنهایت -حدود ۷۱٫۱ درجه سانتی گراد- برای گوشت های چرخ شده، مانند گوشت گاو
    • ۱۶۵ درجه فارنهایت -حدود ۷۳٫۸ درجه سانتی گراد- برای کلیه ماکیان از جمله مرغ و بوقلمون چرخ شده (خرد شده)
    • ۱۶۵ درجه فارنهایت -حدود ۷۳٫۸ درجه سانتی گراد- برای باقیمانده ها و casserole (غذایی شبیه دیزی)
    • ۱۴۵ درجه فارنهایت -حدود ۶۲٫۷ درجه سانتی گراد- برای ژامبون تازه (خام)
    • ۱۴۵ درجه فارنهایت -حدود ۶۲٫۷ درجه سانتی گراد- برای باله ماهی، و اینکه بپزید تا زمانی که گوشت کدر شود

سرد کردن: بی درنگ سرد کنید.

سرد کردن
  • یخچال خود را برای زیر ۴۰°F (حدود ۴٫۴ درجه سانتی گراد) تنظیم کنید و بدانید که چه زمانی غذا را قرار دهید.
  • ظرف ۲ ساعت غذاهای فاسد شدنی را خنک کنید (اگر دمای بیرون بالای ۹۰ درجه فارنهایت -حدود ۳۲٫۲ سانتی گراد- است، ظرف ۱ ساعت این کار را انجام دهید).
  • مواد غذایی منجمد را به طور ایمن در یخچال، در آب سرد یا مایکروویو گرم کنید.
  • هیچ وقت غذاها را روی پیشخوان آشپزخانه گرم نکنید، زیرا باکتری ها به سرعت در قسمت هایی از غذا که به دمای اتاق می رسند تکثیر می شوند.

برای اطلاع از منابع این مطلب به صفحه بعد مراجعه فرمایید.

برای دادن امتیاز به این مقاله کلیک کنید!
[رتبه: ۰ ؛ تعداد آرا: ۰ ]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *