قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه » پزشکی » اخبار حوزه سلامت و پزشکی » اخبار بین المللی سلامت » ۳ تا از هر ۵ نوزاد در اولین ساعت زندگی با شیر مادر تغذیه نشده اند

۳ تا از هر ۵ نوزاد در اولین ساعت زندگی با شیر مادر تغذیه نشده اند

زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه

در این مطلب، به بررسی اهمیت تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت زندگی و آمارهایی در مورد این موضوع می پردازیم. این مطلب ترجمه یک مقاله از وبسایت سازمان جهانی بهداشت است.

تغذیه نوزاد با شیر مادر
تغذیه نوزاد با شیر مادر در نخستین ساعت زندگی

تغذیه با شیر مادر طی یک ساعت پس از تولد برای نجات جان نوزادان حیاتی است

   در گزارشی تازه، یونیسف و سازمان جهانی بهداشت می گویند تخمین زده شده که ۷۸ میلیون نوزاد – یا ۳ در ۵ – طی یک ساعت ابتدای عمر خود با شیر مادر تغذیه نشده اند؛ که این موجب شده آن ها خطر بالاتری برای مرگ و بیماری داشته باشند و تمایل آن ها برای ادامه تغذیه با شیر مادر کاهش یابد. اکثر این نوزادان در کشورهایی با درآمد کم یا متوسط زاده شده اند.

اهمیت تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت زندگی

   این گزارش یادآور می شود نوزادانی که در اولین ساعت عمر خود از شیر مادر تغذیه نموده اند، به طور قابل ملاحظه ای احتمال بیشتری برای زنده ماندن دارند. حتی تاثیر چند ساعت پس از تولد می تواند پیامد های تهدید کننده زندگی داشته باشد. تماس پوست با پوست با شیرخوار در پستان تولید شیر مادر را – شامل آغوز، که همچنین به عنوان «اولین واکسن نوزاد» تلقی می شود و از نظر مواد مغذی و آنتی بادی ها بسیار غنی است- تحریک می کند.

   Henrietta H. Fore، مدیر اجرایی یونیسف، می گوید: «وقتی شروع به تغذیه با شیر مادر می شود، زمان بندی همه چیز است. در بسیاری از کشورها حتی می تواند موضوع زندگی یا مرگ باشد. هنوز، هر ساله میلیون ها نوزاد مزایای تغذیه ابتدائی با شیر مادر را از دست می دهند و دلایل –اغلب اوقات- مواردی هستند که ما می توانید تغییر دهیم. مادران به سادگی پشتیبانی کافی برای تغذیه پستانی طی آن لحظات حیاتی پس از زایمان دریافت نمی کنند، حتی از پرسنل پزشکی در خدمات درمانی.»

آمار هایی از تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت زندگی

   طبق این گزارش، تغذیه با شیر مادر طی اولین ساعت تولد در آفریقای شرقی و جنوبی با ۶۵% بیشترین میزان و در آسیای شرقی و اقیانوس آرام کمترین میزان با ۳۲% است. در بوروندی، سری لانکا و وانواتو تقریبا ۹ نوزاد از هر ۱۰ نوزاد طی اولین ساعت شیر مادر دریافت می کنند. در مقابل، تنها دو تا از ۱۰ نوزادی که در آذربایجان، چاد و مونته نگرو متولد می شوند این گونه اند. ( در میان کشورهای با داده های اخیر (۲۰۱۳-۲۰۱۸) )

   دکتر Tedros Adhanom Ghebreyesus، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت می گوید: «تغذیه با شیر مادر به کودکان بهترین شروع ممکن در زندگی را می دهد. ما باید فورا پشتیبانی برای مادران را افزایش دهیم –اعم از اعضای خانواده، کارکنان مراقبت های بهداشتی، کارفرمایان و دولت ها، بنابراین آن ها می توانند به فرزندانشان شروعی را که شایسته آن هستند تقدیم کنند.»

دلایل عدم تحقق تغذیه با شیر مادر در اولین ساعت زندگی

   Capture the Moment، که اطلاعاتی از ۷۶ کشور را آنالیز می کند، می باید که علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر طی یک ساعت پس از تولد، بسیاری از نوزادان به دلایل مختلف از جمله موارد زیر مدت زیادی منتظر می مانند:

  • تغذیه نوزادان با غذا یا نوشیدنی ها، از جمله فرمول (formula): اعمال متداول، از جمله کنار گذاشتن آغوز، شهد (عسل) دادن به نوزاد، یا این که متخصصین بهداشتی به نوزاد یک مایع مخصوص، از جمله آب شکر یا شیر خشک بدهند، اولین تماس حیاتی یک نوزاد با مادرش را به تاخیر می اندازند.
  • افزایش عمل سزارین انتخابی: در مصر نرخ سزارین بین ۲۰۰۵ و ۲۰۱۴ بیش از دوبرابر شده، و از ۲۰% به ۵۲% افزایش یافته است. در همان دوره زمانی، نرخ آغاز ابتدائی تغذیه با شیر مادر از ۴۰% به ۲۷% کاهش یافته است. یک مطالعه که در میان ۵۱ کشور انجام شد اشاره می کند که نرخ آغاز ابتدائی در میان نوزادانی که به عمل سزارین متولد شده اند به طور چشمگیری کم تر است. در مصر، تنها ۱۹% از نوزادانی که با سزارین به دنیا آمده بودند در اولین ساعت پس از تولد از شیر مادر تغذیه کرده بودند، در مقایسه با ۳۹% از نوزادانی که به طور طبیعی متولد شده بودند.
  • شکاف در کیفیت مراقبت از مادران و نوزادان: طبق گزارش، به نظر نمی رسد که حضور یک متصدی زایمان با تجربه بر نرخ تغذیه ابتدایی با شیر مادر موثر باشد. از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ در ۵۸ کشور، زایمان ها در موسسات سلامت ۱۸ درصد افزایش یافت، در حالی که نرخ آغاز ابتدایی ۶ درصد افزایش یافت. در بسیاری از موارد نوزادان پس از تولد بلافاصله از مادرانشان جدا می شوند و راهنمایی از طرف کارکنان سلامت محدود است. در صربستان، نرخ از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴، با توجه به تلاش ها برای بهبود مراقبتی که مادران در تولد دریافت می کنند، ۴۳% افزایش یافت.

   مطالعات قبلی، که در این گزارش ذکر شد، نشان می دهد نوزادانی که بین ۲ تا ۱۲ ساعت پس از تولد شروع به تغذیه با شیر مادر کردند، در مقایسه با آنان که طی ۱ ساعت از تولد شروع به تغذیه با شیر مادر نمودند، ۳۳% خطر مرگ بیشتری داشتند. در میان نوزادانی که تغذیه با شیر مادر را یک روز یا بیشتر پس از تولد آغاز کردند، خطر بیش از دو برابر بودند.

   این گزارش از دولت هاف اهدا کنندگان و سایر تصمیم گیرندگان خواست تا اقدامات قانونی قوی تصویب کنند تا بازاریابی شیر خشک و دیگر جانشینان شیر مادر را محدود کند.

   گروه جهانی شیردهی (Global Breastfeeding Collective) تحت رهبری سازمان جهانی بهداشت و یونیسف همچنین the 2018 Global Breastfeeding Scorecard را منتشر کرد، که پیشرفت سیاست ها و برنامه هی تغذیه با شیر مادر را دنبال می کند. در آن، آن ها کشور هایی را که سیاست ها و برنامه هایی پیش می برند تا به همه ی مادران برای تغذیه نوزادانشان با شیر مادر در اولین ساعت زندگی کودک، و ادامه آن تا زمانی که می خواهند کمک کنند، تشویق می کنند.


منبع (متن انگلیسی): WHO | World Health Organization

ترجمه: مجله سلامت و پزشکی فارسی مد (FarsiMed.ir)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *